Kedves Vendégünk!

Üdvözöljük Önt a

43 éve alapított ikervári  Gájer Méhészetben !

Hisszük, hogy az ember nem uralkodója, hanem része és jó értelemben részese a természetnek, de ahhoz hogy az ajándékát élvezni tudja együtt is kell élnie vele. Elkötelezettek vagyunk, hogy ezt a kincset, – mézet és más kaptártermékeket – a hivatás iránti alázattal és az élet iránti tisztelettel közvetítsük a fogyasztók, a magyar emberek felé. Meggyőződésünk, hogy a kitartó munka érleli meg a sikert és a magas minőség hozza meg az eredményt.

A méhek és a mi életünkben is.

Gyönyörű, nektárt adó virágjaink és mézük jellemzője a nyílás sorrendjében:

Tavaszi virág

Az azonos időben virágzó gyümölcsfákról, gyógy – és vadnövényekről gyűjtött világosabb színű méz. Magas ásványi anyag tartalmú, finom virág illatú. Kellemes íz hatású napi fogyasztásra szánt méz. Meleg tejet, teát, egyéb italokat, ételeket édesíthetünk vele. A gyermekek is nagyon kedvelik, nem túl erős aromája miatt.

 


Repce

Magas szőlőcukor összetételű és ezért nagyon hamar kristályosodásnak induló méz, kellemes szőlőcukor utóízzel. A gyomorsav túltengésben szenvedő emberek kiváló gyógyító élelme. A konyhában édesítésre, napi fogyasztásra használatos. A gyerekek is főleg kristályos formájában szeretik.


Akác

A Kárpát-medence csodás habos virágú akáca: A színe az átlátszó víztől az enyhe zöldes árnyalatig terjed. Nagyon szép átlátszó tükrös méz. Lágy, magas gyümölcscukor tartalommal . Hungaricum. A torok szájüreg, garat fertőtlenítője ( antiszeptikus hatású). Köhögéscsillapító. Nagyon finom élvezeti értékkel bíró „Magyarországon A MÉZ”.

akác méz


Hárs

Jellegzetes erős illatú, fűszeres, aromás méz, ezért , nem magas hővel készülő ételek kitűnő édesítője. Megfázás, lázas megbetegedés, köhögés hörghurut. esetén gyógyulást segítő. Teájával együtt fogyasztva kedvező hatása még fokozódik.


Erdei méz

Sajnos több év is eltelik, míg pergethető mennyiséget kapunk a méhektől. Pedig pirított dióra emlékeztető ízű nagyon sötét, rendkívül magas ásványi anyag tartalmú méze önmagában és desszertként is nagyon értékes. Csemegeként, finom gyümölcssaláták és gyümölcsös italok csodás édesítője. Rendkívül magas ásványi anyag tartalma nagy segítség a vérszegénység megelőzésében a testünk ellenálló képességének megőrzésében. Ezt mézet a méhek nem a virágok nektárjából, hanem a növények levelein lévő mézharmat összegyűjtésével állítják elő.


Selyemfű, vagy vaddohányméz

Íze, illata akár a gyönyörű tavaszi rét. Ízletes, semmivel össze nem téveszthető aromájú igazi desszertméz. Hungaricum. Erős gyulladáscsökkentő hatású. A virágpor allergiások is fogyaszthatják. Igazi ízlelő élmény, csak úgy önmagában .


Mézontófű ( facélia)  

Kedvező éghajlati viszonyok között valóban rászolgál a szép magyar nevére. Az egyébként ilyentájt szegényesebb virágzás idején a méhek kiváló méhlegelője. Immunerősítő, szívtámogató hatású. Finom csemege a gyerekeknek is.

gájer méhészet


Gesztenye ( szelídgesztenye )

Színe a világos borostyántól az egészen sötétbarnáig terjedhet. Erős jellegzetesen fűszeres ízű, illatú, kissé kesernyés utóízzel. Trombózis megelőző, szívműködést támogató ,értágító hatású. Többek között kiváló fűszerméz különleges ételek ízesítőjeként.


Napraforgó

Nagyon szép , sötét színű májműködést segítő, szívműködést támogató, kiváló méregtelenítő méz. Általában és sütés – főzéshez.


Aranyvessző, vagy szolidágó

Vesetisztító, húgyúti fertőzések megelőzésében és gyógyításában segítő fertőtlenítő hatású. Lassan kristályosodó , kristályosodott formájában a dermedt zsírra emlékeztető állagú, finom, ízletes méz.


Őszi virág

Sötétebb, intenzívebb mint a tavaszi vegyes virágméz. Erdei és réti vadvirágok, kerti virágok és gyógynövények harmonikus keveréke. Naponta fogyasztva, italba ételekbe nagyon finom. Vagy csak úgy egy kanállal.


Egyéb kaptártermékek:

Virágpor

A tökéletes táplálék. A rostot kivéve minden olyan vitamint, ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, amelyre az embernek naponta szüksége van. Ha csak ezt fogyasztanánk és semmi mást természetesen némi rosttal kiegészítve, akkor is mindent megkapna a szervezetünk. Multivitamin a legtökéletesebb formában. Minden embernek szüksége lenne rá. ( Természetesen figyelembe véve az egyéni érzékenységet. )


Propolisz

A méhek védelmét szolgáló anyag a kaptárban, ugyanakkor a fogyasztók is nagyon szerencsések ha fogyaszthatnak belőle. Erős baktériumölő, vírus és gombaölő, fertőtlenítő hatású. Végig a szájüregtől a gyomrunkon és az emésztésünkön át kifejti gyulladáscsökkentő, erősítő megújító hatását. Természetes antibiotikum, külső kezelésekben is rendkívül hatékony.


Méhviasz

Bőrnyugtató, baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatása lévén, egyebek mellett az otthon előállított természetes kozmetikumok , testünk megfelelő működését segítő készítmények fontos alapanyaga. Gyertyájának varázslatos fényével pedig ünnepeink meghitt kelléke.


Méhpempő

Ez a kaptártermékek azon különlegessége amelyet joggal nevezhetünk a hosszú élet elixírjének. A teljesség igénye nélkül.: kiváló erősítő, regeneráló hatású. A szív és érrendszeri panaszok, ideg és érrendszeri problémák, daganatos megbetegedések megelőzése és kialakult tüneteinek enyhítése esetén eredményesen alkalmazhatjuk. A szépségápolás egyedi, különleges alapanyaga.


Köszönjük, hogy ennek a lapnak az elolvasásával, ha kismértékben is, de részese lett tevékenységünknek és megoszthattuk Önnel az ismereteinket. Szívesen látjuk a Sárvári Piac árusítóhelyein, vasárnap és hétfőn délelőtt, személyesen méhészetünkben Ikerváron a Rákóczi u. 33. szám alatt, valamint a http://www.gajermeheszet.hu weboldalunkon.

Telefonszámok: + 36 30/ 6183610, + 36 30/5444496, +36 30 / 5490455.

A méz és egyéb kaptártermékek nem gyógyszerek a szó hétköznapi értelmében. Fogyasztásukkal, használatukkal segítjük és támogatjuk testünk, lelkünk tökéletes működését és ezáltal valóban nem lesz szükségünk „ gyógy – szerre !”

Legyen édes az élet !

Ez a tájékoztatólap Fehér Gabriella író, méhész szellemi terméke, szerzői jogi védelem alá tartozik. „§ ( 1 ) A szerzőt a mű létrejöttétől megilleti a személyhez fűződő és a vagyoni jogok összessége”